- Vesti -

Čuveni tenor do sada je negirao optužbe: "Iskreno mi je žao, prihvatam odgovornost"

Poznati španski tenor Plasido Domingo, kojeg je u SAD oko 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, izvinio se danas žrtvama navodeći da mu je "iskreno žao za nanetu patnju".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Phillip Faraone / Stringer
Foto: Getty/Phillip Faraone / Stringer

Pročitajte još:

Slavni tenor pod istragom pozorišta zbog tvrdnji o seksualnom zlostavljanju

Plasido Domingo ponovo nastupa, prvi put posle optužbi za seksualno uznemiravanje

"Želim da one znaju da mi je iskreno žao za patnju koju sam im naneo. Prihvatam odgovornost za svoja dela", rekao je Domingo (79), koji je do sada čvrsto negirao optužbe.

Američka agencija AP je u avgustu prenela da je devet žena reklo da ih je operski pevač seksualno zlostavljao osamdesetih godina. Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge. Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mlađim ženama.

Domingo je u oktobru napustio upravu Opere Los Anđelesa, na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe. Međutim, nastavio je nastupe u Evropi.

strana 1 od 120 idi na stranu