- Vesti -

Opra Vinfri i princ Hari snimaju novi serijal: Gledaćemo ih uskoro

Poznata američka voditeljka Opra Vinfri i princ Hari snimaju serijal čiji je cilj da ohrabre ljude da pričaju o mentalnom zdravlju.

Izvor: B92
Podeli
Foto:gettyimages/WPA Pool
Foto:gettyimages/WPA Pool

Glavnu nit serijala princa Harija o mentalnom zdravlju predstavljaju njegove posete bolnicama i centrima za lečenje, potvrdili su iz humanitarne organizacije Combat Stress.

Combat Stress pomaže vojnim veteranima koji se bore s anksioznošću, depresijom, posttraumatskim stresnim poremećajem i drugim problemima. Ova organizacija je potvrdila da učestvuje u snimanju serijala sa Oprom Vinfri, koji će biti prikazan kasnije ove godine. Megan Markl je takođe uključena u produkciju ovog projekta.

Šesti u redu za presto, princ Hari je nedavno otvoreno govorio o svojoj borbi za mentalno zdravlje. Tom prilikom otkrio je da mu je bilo potrebno stručno savetovanje nakon majčine smrti.

Predstavnici Combat Stressa su potvrdili da će za potrebe serijala da posete bolnice i centre za lečenje u Velikoj Britaniji. Glavna zdravstvena humanitarna organizacija poseduje tri centra za lečenje u Britaniji.

Pokrovitelj ove humanitarne organizacije je Harijev otac, princ Čarls koji je prošle godine je pokrenuo fondaciju At Ease Appeal. Cilj im je da prikupe 10 miliona funti, kako bi pomogli u finansiranju lečenja mentalnog zdravlja i kako bi preoblikovali način na koji se pružaju usluge u vezi sa mentalnim zdravljem do 2022. godine.

View this post on Instagram

We are excited to announce that The Duke of Sussex and Oprah Winfrey are partners, co-creators and executive producers on their forthcoming mental health series launching on Apple in 2020. The pair have been developing the series for several months and are looking forward to sharing such an important project on this global platform. The dynamic multi-part documentary series will focus on both mental illness and mental wellness, inspiring viewers to have an honest conversation about the challenges each of us faces, and how to equip ourselves with the tools to not simply survive, but to thrive. This commitment builds on The Duke of Sussex’s long-standing work on issues and initiatives regarding mental health, where he has candidly shared personal experience and advocated for those who silently suffer, empowering them to get the help and support they deserve. His Royal Highness has spent many years working with communities throughout the UK and young people across the Commonwealth to break the stigma surrounding mental illness and broaden the conversation of mental wellness to accelerate change for a more compassionate, connected and positive society. Quote from HRH: “I truly believe that good mental health - mental fitness - is the key to powerful leadership, productive communities and a purpose-driven self. It is a huge responsibility to get this right as we bring you the facts, the science and the awareness of a subject that is so relevant during these times. Our hope is that this series will be positive, enlightening and inclusive - sharing global stories of unparalleled human spirit fighting back from the darkest places, and the opportunity for us to understand ourselves and those around us better. I am incredibly proud to be working alongside Oprah on this vital series.”

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Bakingemska palata je odbila da komentariše serijal koji stiže na televizuju. Kraljevska fondacija, čiji su pokrovitelji vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, pokrenula je nekoliko inicijativa u vezi sa mentalnim zdravljem.

To uključuje pokretanje kampanje Heads Together, za borbu protiv stigme i promenu razgovora o mentalnom zdravlju, i kampanje Contact, čiji je cilj da pomogne pripadnicima oružanih snaga da lakše pristupe podršci za mentalno zdravlje.

Prošle godine su Megan i Hari prisustvovali otvaranju humanitarne organizacije za mentalno zdravlje Shout, koju je, između ostalih, podržala i Kraljevska fondacija, piše Klix. Shout nudi tekstualnu podršku 24 sata, 7 dana u nedelji, svima onima koji se bore s mentalnim problemima.

Princ Hari i Megan su otkrili svoj plan za odvajanje od Kraljevske fondacije i osnovali su svoju fondaciju u junu 2019. godine, šest meseci pre nego što su odlučili da istupe iz kraljevske porodice.

Ta posvećenost projektu je nastala kao dugogodišnji rad na problemima i inicijativama vezanim za mentalno zdravlje o kojima je Harry podijelio lična iskustva. On želi nadahnuti sve one koji pate u tišini, osnažiti ih da potraže pomoć i podršku koju zaslužuju, prenosi Daily Mail.

Kensingtonska palata je u aprilu izdala saopštenje:

"S uzbuđenjem želimo najaviti da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i Opra Vinfri biti partneri, autori i ekskluzivni producenti predstojećeg serijala o mentalnom zdravlju, koji će se prikazivati na Apple TV-u sredinom ili krajem 2020. godine. Par je razvijao serijal nekoliko meseci i veoma su sretni što će ovaj važan projekt podeliti baš na Apple TV-u".

Cilj serijala je da ohrabri gledaoce da pričaju o mentalnom zdravlju i dobiju savete kako da se nose sa problemima mentalnog zdravlja.

strana 1 od 120 idi na stranu