Osam meseci živeli sami: Kakva sudbina čeka mališane iz Novog Kozjaka? VIDEO

Priča o šestoro maloletne dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara potresla je Srbiju. Osam meseci živeli su sami u uslovima nedostojnim za život.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:40

Osam meseci živeli sami: Kakva sudbina čeka mališane iz Novog Kozjaka? VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Sada su privremeno smešteni u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici. Protiv direktora i saradnika Centra za socijalni rad Alibunar biće podnete krivične prijave jer nisu radili svoj posao, ugrozili su život, bezbednost i zdravlje dece.

A kakva sudbina čeka mališane? Hoće li braću i sestre razdvojiti i smestiti u hraniteljske porodice iako su osam meseci gladovali samo da bi bili zajedno i brinuli jedni o drugima?

Zašto nadležni reaguju tek kada ovakva sramota izađe u medijima?

O tome su u Jutru Prve televizije razgovarali novinarka RTS-a Sunčica Maksimović, koja je i objavila priču o deci iz okoline Alibunara, psiholog Radmila Vulić Bojović, kao i direktor Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" Mirko Jankelić.

"Deca su smeštena kod nas, osećaju se dobro i već nekoliko dana radimo na njihovoj adaptaciji i integraciji. Upoznaćemo ih sa ostalom decom iz Dečjeg sela, šetaćemo u parku, vozićemo rolere, a planiramo i odlazak u bioskop, kao i u Novi Sad", rekao je direktor Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" Mirko Jankelić.

O teškoj životnoj priči šestoro dece i njihovoj porodičnoj situaciji saznalo se zahvaljujući građaninu iz Kozjaka koji se javio redakciji RTS-a. On je povremeno pomagao ovoj deci, koliko je mogao, obavestio je i Centar za socijalni rad, koji nije reagovao, a onda se obratio i RTS-u.

"Nisam verovala da je ovako nešto moguće. Da šestoro dece osam meseci živi u strašnim uslovima", rekla je novinarka RTS-a Sunčica Maksimović.

"Šok je kada vidite i shvatite da postoje ljudi koji žive na ovakav način. Nažalost, primer ovakve porodice nije usamljen", istakla je psiholog Radmila Vulić Bojović.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku Prve televizije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: