Jeste li spremni za Novakov izazov? U ledenoj vodi minut i 45 sekundi

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oprobao se u jednom izazovu kojim on, kako je naveo, vežba svoj um i telo.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:35

Jeste li spremni za Novakov izazov? U ledenoj vodi minut i 45 sekundi
Foto: Getty/Credit: Quinn Rooney / Staff

Đoković je video-materijal o tome objavio na Instagramu, a u njemu je objasnio svojim obožavaocima na koji način ovakva metoda može da poboljša zdravlje. U izazovu nije bio sam, već je u ledenu reku, negde u "italijanskim" planinama ušao sa svojim prijateljem.

Pre ulaska u ledenu reku, malo je meditirao, pa odlučio da se "potopi" i meditira u vodi punih minut i 45 sekundi. Novak je odavao utisak da mu nije hladno i da "ledenu" vodu s lakoćom podnosi.

"Mislim da je sada dosta", povikao je Đoković i izašao iz reke i pozvao sve koji su u mogućnosti da se oprobaju u ovom izazovu.

"Morate da budete bar minut u hladnoj vodi, mora da bude zima, da budete napolju, da bude reka, potok, jezero ili okean. Konstantin i ja smo preživeli ovaj planinski potok minut i 45 sekundi. Vežba ledenih kupki izgleda ludo, šta znam, ali zaista je korisna za treniranje uma i tela. Kroz razne tehnike, poput disanja, možemo da se dovoljno smirimo da bismo preuzeli ekstremne uslove poput ovog i efikasnije se borili sa svakodnevnim stresom u našim životima", rekao je Đoković.
Dodao je da koristi Vimove metode, te da smatra da su one korisne za njegov život u celini.

"Um nad materijom. Mozak preko tela - predlažem svima da ga istraže i nadamo se ovom izazovu", napisao je Novak.

Za one koji se usude, rekao je Đoković, izaziva ih da nađu najhladniju vodu napolju i uđu u nju najmanje na jedan minut.

"Napolju mora da bude zima i ledena voda, morate da budete samo u donjem vešu, a telo dopola da vam bude u vodi i tako izdržite najmanje jedan minut", istakao je Đoković i upozorio i na opasnost ove metode.

"Obavezno obavite svoje istraživanje i pripremite se jer ovo može biti prilično opasno ako ne sledite Vimove smernice. Označite prijatelje da to urade sa vama i koristite #NoleChallenge kada delite da bih vas video. Tako sam zbunjen zbog ovoga, hajde da krenemo! Idemooo", napisao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: