- Vesti -

Glass Slipper kolekcija cipela omogućava prilagođavanje visine potpetica i čuva vaše zdravlje

U današnjem svetu gde se akcenat sve više stavlja na estetiku, odlazak na venčanja, proslave ili neki ugledni događaj može biti pravi izazov. Uglavnom prvo pomislimo na to šta ćemo obući – ili pak obuti.

PR Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kod muškaraca se obično podrazumeva nošenje kožnih cipela ili običnih patika, dok se žene sve više opredeljuju za, često neudobne, visoke potpetice koje pored osećaja neudobnosti mogu izazvati i ozbiljnija fizička oboljenja. Period oporavka nakon višečasovnog nošenja visokih štikli može trajati danima, a osnivačica kompanije Glass Slipper Jelena Olson osmislila je način na koji će rešiti ovaj problem i svetu predstavila svoj nesvakidašnji proizvod.

Glass Slipper predstavlja inovativnu žensku obuću na visoku štiklu sa pospešenom udobnošću, a model omogućava i prilagođavanje različitih visina štikle. Ovakve cipele rešavaju problem ekonomičnosti i neudobnosti, a cipela je takođe i pogodna za reciklažu. Modna linija ovih cipela kombinuje ugljenična vlakna sa specifičnim dizajnom za brzu i laku promenu visokih potpetica. Lak i fleksibilan ergonomski đon omogućava menjanje uloška po meri potrošača, a ovaj novi model nudi i visok stepen udobnosti sa veoma tankom strukturom, mogućnost zamene oblika i visine potpetica, kao i mogućnost redizajna i obnove cipele.

Sistem menjanja visine i oblika štikle vrlo je lak – skine se trenutni uložak i na već postojeću osnovu prikači željeni priključak proizvoljne visine i izgleda. Ovakav vid obuće uveliko će povećati izdržljivost i produžiti sopstveni životni vek.

Idejni tvorac Jelena Olson počela je da istražuje po internetu o inovacijama u obući, dok nije naišla na italijanskog stručnjaka sa kojim je ubrzo zakazala sastanak. Bez ikakvog prethodnog iskustva u modnim projektima ili projektima industrijskog dizajna, tadašnja bankarka hrabro je zakoračila u svet inovacija i ubrzo našla adekvatan tim, sa kojim će uskoro predstaviti inovativnu Glass Slipper kolekciju.

Kampanja „Srpske inovacije – ponos nacije“ koja nastoji da promoviše ovu i slične aplikacije, sprovedena je u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, koji je pokrenuo ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. Cilj ovog projekta jeste da se građani, a posebno mladi, osnaže da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehnološke startap kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu