Ubicu iz Splita žene obožavaju: Dobija ljubavna pisma iz celog sveta, jedna je pokušala da ga poseti

Filip Zavadlav, trostruki ubica iz Splita kome tek sleduje suđenje za taj zločin, u pritvoru dobija desetine ljubavnih pisama, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Život

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

11:50

Ubicu iz Splita žene obožavaju: Dobija ljubavna pisma iz celog sveta, jedna je pokušala da ga poseti
Foto: depositphoto/ArturVerkhovetskiy

Do sada je stiglo tridesetak pisama, a sve su ih poslale žene različitih godina i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i sveta.

Mladom ubici tako su pisale žene iz Rijeke, Zagreba, Đakova, Osijeka, pa čak i iz Sidneja.

Zahtev da u zatvoru poseti Zavadlava do sada je tražila samo jedna ženska osoba, ali je njen zahtev odbijen.

U svetu, a i u Hrvatskoj, do sada je bilo više slučajeva kada osuđenici za teška krivična dela postanu predmet obožavanja žena, a neki su čak sklopili i brakove.

Tako su poznate američke ubice Čarls Menson, Ted Bandi, Ričard Ramirez i Bernard Žil, postali zvezde, a imali su čak i svoje obožavatelje, ali i veliki broj žena sa kojima su čak i izrodili decu.

Žene je očigledno privlačila agresivnost i surovost ovih ljudi pa su se bez obzira na zlodela koja su počinili, udavale za njih i sa njima rodile decu.

Poznato je da je Čarls Menson dobio jedanaestoro dece dok je bio u zatvoru, a jedan od najpoznatijih slučajeva je brak ubice Ričarda Ramireza, koji je silovao, mučio i ubio na desetine žena, ali mu ovakva okrutnost i surovost nije odmogla kada su žene u pitanju. Naprotiv, oženio se dok je bio u zatvoru, a njegova supruga je izjavila da se udala za njega jer je lep i spolja i iznutra.

Podsetimo, ubica iz Splita Filip Zavadlav je 11. januara iz automatske puške u centru Splita sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mestu ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubistva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, pretnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: