Srbi preživeli koronavirus u Vuhanu: "Izlazio sam s maskom na licu, grad je bio prazan" VIDEO

Srbi koji su proveli dve nedelje u karantinu u Francuskoj, posle evakuacije iz Vuhana zbog koronavirusa, vratili su se u Beograd.

Život

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

11:15

Srbi preživeli koronavirus u Vuhanu:
Foto: Printscreen/TV Prva

Aleksandar Kalaba, fudbalski trener, jedan je od Srba koji je bio u Vuhanu. Kaže da je priča o koronavirusu počela oko Nove godine, da bi se polovinom januara osetila ozbiljnost situacije u vezi sa virusom.

"Ljudi su počeli da se povlače u svoje domove, a grad je postao prazan", istakao je Kalaba.

Kaže da se nije plašio, ali da se osećao neprijatno.

"Posle vesti o koronavirusu počela je neka vrsta povlačenja i samoizolacije. Izlazio sam jednom u par dana do prodavnice sa maskom na licu", istakao je Aleksandar.

Nakon zatvaranja Vuhana 23. januara i kontakta sa ambasadom Srbije, počelo je organizovanje povratka zarobljenih Srba koji su iz Kine prebačeni u Francusku.

Aleksandar ističe da u karantinu nije bilo rigoroznih uslova, osim što im je bilo ograničeno kretanje.

"Imali smo sve što nam je bilo potrebno. Limitiranost kretanja i mentalna blokada bili su najveći problem u toj situaciji", rekao je Kalaba i istakao da su morali da nose maske u karantinu.

Aleksandar i ostali Srbi koji su bili u karantinu testirani su na koronavirus po dolasku u Francusku. Test je pokazao da su svi bili negativni na virus, a nakon pozitivnog ishoda testiranja, svima je bilo lakše.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku Prve televizije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: