Užičanin (72) krenuo peške za Moskvu da pozdravi Putina

Užičanin Milovan Milutinović (72) krenuo je danas peške iz Užica za Moskvu kako bi pokušao da se, kako kaže, na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja u Moskvi, rukuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koga izuzetno poštuje.

Život

Izvor: B92

Subota, 15.02.2020.

14:21

Užičanin (72) krenuo peške za Moskvu da pozdravi Putina
Foto: ilustracija, Depositphotos, Ratikova

Do 9. maja Milutinović bi trebalo da prepešači 2.640 kilometara od Užica do Moskve, a za taj poduhvat spremao se šest meseci.

"Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice-Valjevo-Beograd-Budimpešta-Karpov-Minsk-Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza”" rekao je Milutinović pred polazak.

Milutinović je pre sedam godina pešačio 62 dana do Londona, čime je oborio dva Ginisova rekorda.

Sada mu je želja da peške stigne do Moskve i da učestvuje na paradi na Crvenom trgu.

Od 42. godine, Milutinović trenira karate, nosilac je crnog pojasa peti dan, vicešampion je u bodibildingu. Sada je i redovan student treće godine Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu, a planu mu je i da doktorira, upiše engleski jezik i ode na jednu od Olimpijada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: