- Vesti -

Da li je ovo originalan poklon za Dan zaljubljenih? Nazovite bubašvabu imenom drage

Tražite li poklon za Dan zaljubljenih od kojeg će vašeg partnera ili partnerku proći žmarci, nazovite šišteću bubašvabu s Madagaskara njegovim/njenim imenom, predlog je njujorškog zoološkog vrta.

Izvor: Hina, N1
Podeli
Ilustracija/Foto: Copyright: /Depositphotos
Ilustracija/Foto: Copyright: /Depositphotos

Zoo vrt u Bronksu od 2011. godine posetiocima za Dan zaljubljenih nudi alternativan poklon za voljenu osobu, umesto cveća - štićeniku zoo vrta, madagaskarskoj šištećoj bubašvabi možete nadenuti ime po osobi koju volite.

Naravno, bubašvabu možete nazvati i imenom svoje bivše ljubavi.

Usput ćete učiniti i nešto korisno. Učestvovanjem u programu pod nazivom "Dajte ime bubašvabi" prikupljaju se novčana sredstva namenjena udruženju "Wildlife conservation".

Za 15 dolara voljena (ili nevoljena) osobe imejlom dobija potvrdu sa imenom koje ste odabrali za jednu od 50.000 madagaskarskih bubašvaba, koliko ih ima u Zoo vrtu u Bronksu. U međuvremenu je uprava zoološkog vrta proširila ponudu.

Za 50 dolara svojoj omiljenoj bubašvabi možete pokloniti i par čarapa s motivom ovoga jedinstvenog insekta, kao i mirisnu sveću nazvanu "Eau de Roach" - aluzija na parfem Eau de Rochas.

Želite li još inventivniji poklon, svojoj dragoj ili dragome poklonite poseban događaj za Dan zaljubljenih pod nazivom "Romantika bubašvabe", tokom koje parovi uz čokoladu i čašu dobrog vina mogu nešto naučiti o "zakonima privlačnosti u divljini".

Otkako je 2011. godine pokrenut program "Name-a-Roach", hiljade šištećih bubašvaba nazvano je po ljubavnicima/ljubavnicama, bivšim ljubavnicima i partnerima, po svekrvama i političarima, pohvalili su se u zoološkom vrtu u Bronksu.

Madagaskarska šišteća bubašvaba jedna je od najvećih te vrste. Odrasli primerci variraju od 5 do 8 cm, a životni vek im je od dve do tri godine. Tokom borbe ispuštaju siktajuće zvuke po kojima su i dobili ime.

Spadaju u grupu insekata koje neki ljudi drže kao kućne ljubimce.

strana 1 od 115 idi na stranu