U završnoj reči okrivljene žene: Nastavlja se suđenje Vajnstinu za silovanje

Dona Rotuno, ključna članica Vajnstinovog tima za odbranu, obratila se poroti tokom iznošenja završnih reči. Ona je rekla kako su tužiteljke krive za stvaranje sveta u kojem "žene nisu odgovorne" za svoje postupke.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

12:03

U završnoj reči okrivljene žene: Nastavlja se suđenje Vajnstinu za silovanje
Foto: GettyImages, Stephanie Keith

"Harvi, hvala", rekla je poroti od sedam muškaraca i pet žena, koji će odlučiti hoće li osloboditi ili osuditi producenta, podsećajući ih da je njegova sudbina sada u njihovim rukama.

Dona Rotuno je rekla porotnicima da je tužilaštvo ispričalo zlokobnu priču o čoveku koji je tražio svoje žrtve stavljajući ih na mnoštvo testova.

"Ironija je u tome što su oni producenti i oni pišu scenario. U njihovom svemiru žene nisu odgovorne za muškarce s kojima flertuju, pozivnice za hotelsku sobu, avionske karte, poslove od kojih bi mogle da zarade. U ovom svemiru nisu ni odgovorni za sedenje za računarom i slanje i-mejla nekom širom zemlje", kazala je Dona Rotuno i pozvala porotnike da se oslanjaju na svoj zdrav razum dok procenjuju slučaj.

Vajnstin je optužen za silovanje žene 2013. godine i vršenje prisilnog seksualnog čina na drugoj ženi 2006. On se izjasnio da nije kriv i negirao sve navode o seksu bez pristanka, piše portal Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: