Ljubav puna dinamita: Zbog sastanka sa devojkom zamalo ubio taštu

Nekada nije bilo telefona kojim bi se ugovarali sastanci između momaka i devojaka, ali priča Miluna Tošića (84) iz Mrčajevaca dokazuje da je samo bilo potrebno pronaći način. On je svoju draganu Milicu obaveštavao da je stigao na mesto sastanka tako što je bacao - dinamit!

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

17:50

Ljubav puna dinamita: Zbog sastanka sa devojkom zamalo ubio taštu
Foto: RINA

"Kad bi se negde sreli, dogovarali bi mesto i vreme sastanka. Ja bih biciklom krenuo ka njenom selu Donja Gorevnica, a u dzepu sam nosio eksploziv. Šifra je bila, da kad čuje eksploziju izađe iz kuće i krene ka bunaru", priseća se Milun.

Njihov mehanizam dobro je funkcionisao nekoliko meseci, komšijama nije bila sumnjiva buka koja je dva-tri puta sedmično odzvanjala selom zbog Milunovog dinamita, a Milica nije kasnila na sastanke. Međutim, jednom je devojka na mesto sastanka došla ranije, tako da đuvegija nije morao praskom označavati da je stigao.

"Video sam je na tom makadamskom putu, popela se na moju biciklu i zajedno smo otišli u obližnji voćnjak", kaže ovaj Šumadinac za Rinu.

Međutim, ovo ništa ne bi bilo čudno da za Milicom nije krenula i njena majka želeći da vidi sa kim joj kćerka provodi vreme. Zaljubljeni par je skrenuo u skriveni šljivik, a nekoliko metara dalje sakrila se tašta.

"Milica i ja smo tu ašikovali dva sata i posle smo krenuli kućama. Mene je žuljao onaj dinamit u džepu i pošto sam mislio da među šljivama nema nikoga, bacio sam ga ka obližnjim stablima, gde se krila i moja tašta. Mi smo otišli bicikom, a ona je zbog eksplozije jedva došla sebi i bauljajući stigla do kuće, pet narednih dana ništa nije čula, niti je mogla da jede", priča Milun.

Po selu je pukla bruka da je Milun umalo iz nehata ubio taštu, ali vrlo brzo su se izmirili, pa su se on i Milica venčali 1959. godine u februaru, a za nekoliko dana proslavljaju 61 godinu braka. Upravo zbog tog događaja koji je obeležio njihovu vezu, Milun je uvek bio dobar zet, koji se sve vreme odlično slagao sa taštom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: