Priče iz svemira: Astronauti čitaju deci pre spavanja

U vremenu društvenih mreža ljudi sve manje čitaju, a tim astronauta odlučio je da to promeni i pomogne u obrazovanju najmlađih stanovnika ove planete.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.01.2020.

09:05

Priče iz svemira: Astronauti čitaju deci pre spavanja
Foto: Depositphotos, SergeyNivens

Zahvaljujući projektu Priče iz svemira, deca će priče moći da slušaju od pravih astronauta koji zaista čitaju priče iz svemira.

Projekt su osmislili astronaut Bendžamin Alvin Dru Džunior i Patriša Trajb, nastavnica i bivša direktorka obrazovanja u Svemirskom centru u Hjustonu.

Ovaj zanimljiv projekat funkcioniše na jednostavan način. Knjige se dostavljaju u Međunarodnu svemirsku stanicu gde astronauti rade na raznim misijama. Onda oni snime sebe kako čitaju knjige i video je potom dostupan na sajtu projekta i na njihovom Jutjub kanalu.

Na ovu ideju Trajb je došla nakon što je istraživala o pismenosti i naučnim veštinama dece u SAD. Ona je shvatila da je nužno da se kod dece poboljšaju obe ove veštine, tako da je osmislila nešto što bi moglo da kombinuje nauku i čitanje te ih učini pristupačnijim deci.

"Ko su bolji uzori koji bi inspirisali decu da se bave naukom i da ih podstiču na čitanje? Ne samo da imaju priliku da gledaju i slušaju knjige, vec posmatraju i Međunarodnu svemirsku stanicu", kaže Patriša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: