Počinju novo poglavlje života: Princ Hari stigao u Kanadu vidno raspoložen

Nakon što je pre nekoliko nedelja u Kanadu stigla Megan Markl, sinoć je doleteo i njen suprug princ Hari.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

10:00

Počinju novo poglavlje života: Princ Hari stigao u Kanadu vidno raspoložen
Foto: EPA/NEIL MUNNS

On je kasno sinoć sleteo na aredorom u Kanadu, a tamo su ga dočekali brojni fotografi. Na fotografijama koje su zabeležili princ Hari je bio vidno raspoložen, a pratilo ga je nekoliko telohranitelja.

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, izrazio je "veliku tugu" u nedelju uveče tokom prvog javnog obraćanja otkako je Bakingemska palata najavila da će se on i njegova supruga Megan odreći titula i neće predstavljati kraljicu kao članovi kraljevske porodice.

Princ Hari tužan: "Nadali smo se da ćemo posle ove odluke moći da nastavimo da služimo kraljici"

"Velika Britanija je moja domovina i mesto koje volim. To se neće nikada promeniti", započeo je princ Hari svoj govor, te dodao da odluku o napuštanju kraljevske porodice nisu doneli olako i da su on i njegova supruga Megan markl o tome razgovarali mesecima.

Istakao je da su se nadali da će nakon odluke ipak moći da nastave da služe kraljici i zajednici, da će on moći da obavlkja svoje vojničke dužnosti, ali sve bez "korišćenja finansijskih sredstava".

"Nažalost, to nije bilo moguće", dodao je on u svom obraćanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: