- Vesti -

Trebalo je da postane sledeći Leonardo Dikaprio ili Met Dejmon, a onda je samo "nestao"

Te davne 2001. godine, kada je imao samo 22 Džoš Hartnet trebalo je da postane sledeći Leonarno Dikaprio ili Met Dejmon. Njegove uloge u filmovima "Perl Harbor", "Pad crnog jastreba", "40 dana, 40 noći" lansirali su ga u sam vrh najtraženijih glumaca u Holivudu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff

Krasio je naslovnice časopisa, paparaci su mu bili sastavni deo života, a režiseri su se otimali o nejga. Ali, izgleda da je ovom mladom glumcu u jednom trenutku postalo dosta svega.

Umesto rada na blokbasterima, poslednjih 20 godina, Hartnet je proveo u radu na nezavisnim filmovima poput "Viker Park", "Srećni broj Slevin" i "Crna Dalija". Odbio je ulogu Supermena 2006. godine, a bio je i na spisku Kristofera Nolana za ulogu Betmena, koja je posle poverena Kristijanu Bejlu. U poslednjoj deceniji vratio se tu i tamo u nekim kratkim filmovima. Hartnet je glumio u filmu "Peni Dreadful", horor seriji iz 2014. godine.

Čini se da se Hartnet, koji sada ima 41 godinu, kreće postepeno da se vraća na bioskopsko platno, s više projekata, uključujući i nadolazeću dramu Gaja Ričija "Cash Truck". Njegova poslednja uloga je u filmu "Inherit the Viper", drama o porodičnoj borbi sa drogom.

Foto: Getty/Antony Jones / Stringer
Foto: Getty/Antony Jones / Stringer

On je u intervju za strane medije - Vice i Variety - pričao kako o poslednjem filmu, tako i o svom životu.

Otkrio je da se njegov pogled na Holivud razvijao od frustracije do prihvatanja. Mnogima se učinilo da je potpuno nestao iz filmske industrije, međutim, glumac se, navodi, samo držao dalje od bombastičnih naslova. Kako je dodao, shvatio je da to nije način na koji je želeo da živi i radi.

Hartnet se poslednjih 15 godina okrenuo mirnijem načinu života, a danas kaže da je zadovoljan životom. Otac je dvoje dece koje ima sa suprugom, britanskom glumicom Tamsin Egerton.

Džoš sa suprugom Tamsin/Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff
Džoš sa suprugom Tamsin/Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff

"Uvek sam pokušavao da radim na filmovima koji su govorili o nečem većem od puke zabave", rekao je glumac.

Film "Inherit the Viper" sniman je samo 17 dana i porodična je drama smeštena u siromašnom gradu u Ohaju gde braća Kip (Hartnet) i Buts (Oven Tig) i Džozi (Margarita Levieva) prodaju opijate prijateljima i komšijama kao sredstvo za preživljavanje. Njihova trgovina međutim dovodi do nekoliko tragedija, a kada jedan posao krene pogrešnim putem, Kip, koji očekuje dete konačno shvata da mora da se povuče iz "igre s drogom".

"Mislim da odgovornost proizlazi iz same teme i zato ne bih voleo da se prema toj tematici olako ophodimo. Ne možete pričati takvu priču bez da je ne shvatite ozbiljno", poručio je Hartnet, te dodao da njegov lik pokušava da spase brata da ne bi bio usred "ovog užasnog načina života do svoje smrti, ako je moguće".

strana 1 od 119 idi na stranu