- Vesti -

Čuvena modna kuća pokrenula humanitarnu akciju za spasavanje koala

Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava sa motivom koale.

Izvor: vijesti.me
Podeli
Foto: EPA-EFE/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Foto: EPA-EFE/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Kao odgovor na ekološku krizu u Australiji izazvanu požarima koji uništavaju sve pred sobom još od septembra, Balensijaga je odlučila da pomogne izbacivanjem humanitarne mini kolekcije.

Svoje humanitarne napore usmerili su u spasavanje koala, budući da je usled ove katastrofe stradalo oko 30 odsto ovih životinja. Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava s motivom koale, a 100 odsto sredstava od prodaje Balensijaga će donirati organizacijama koje se bore za zaštitu ovih ugroženih životinja. Komadi sa plemenitim ciljem prodaju se po ceni od 595, odnosno 350 evra i dostupni su online.

Ovo je nastavak akcije luksuzne organizacije Kering, u kojoj su, osim Balensijage, brendovi Guči, Sent Loren, Botega Veneta, Aleksander MekKvin, Brioni, Boušeron, Pomelato, Dodo, Qelin, Ulise Nardin te Žirard-Pereguks. Oni su udružili snage i donirali milion australijskih dolara za borbu protiv požara. Uz ovu donaciju Kering je najavio i buduće humanitarne akcije za obnavljanje narušene bioraznolikosti u Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu