Čuvena modna kuća pokrenula humanitarnu akciju za spasavanje koala

Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava sa motivom koale.

Život

Izvor: vijesti.me

Sreda, 15.01.2020.

10:39

Čuvena modna kuća pokrenula humanitarnu akciju za spasavanje koala
Foto: EPA-EFE/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Kao odgovor na ekološku krizu u Australiji izazvanu požarima koji uništavaju sve pred sobom još od septembra, Balensijaga je odlučila da pomogne izbacivanjem humanitarne mini kolekcije.

Svoje humanitarne napore usmerili su u spasavanje koala, budući da je usled ove katastrofe stradalo oko 30 odsto ovih životinja. Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava s motivom koale, a 100 odsto sredstava od prodaje Balensijaga će donirati organizacijama koje se bore za zaštitu ovih ugroženih životinja. Komadi sa plemenitim ciljem prodaju se po ceni od 595, odnosno 350 evra i dostupni su online.

Ovo je nastavak akcije luksuzne organizacije Kering, u kojoj su, osim Balensijage, brendovi Guči, Sent Loren, Botega Veneta, Aleksander MekKvin, Brioni, Boušeron, Pomelato, Dodo, Qelin, Ulise Nardin te Žirard-Pereguks. Oni su udružili snage i donirali milion australijskih dolara za borbu protiv požara. Uz ovu donaciju Kering je najavio i buduće humanitarne akcije za obnavljanje narušene bioraznolikosti u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: