- Vesti -

Hoakin Feniks konačno progovorio o tragičnoj smrti slavnog brata Rivera

Glumac Hoakin Feniks koji je nedavno nominovan za Oskara za najbolju mušku ulogu u fimu "Džoker" otvoreno je progovorio o tragičnoj smrti brata Rivera Feniksa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff

Hoakin Feniks nedavno osvojio nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu (drami) i to u poslednjem ostvarenju "Džoker". Na ceremoniji se pojavio sa verenicom, takođe glumicom Runi Marom.

River Feniks bio je uspešna filmska zvezda, dečko koji obećava, ali je umro u svojoj 23. godini nakon što se predozirao u klubu "Vajper rum" u Holivudu 31. oktobra 1993. godine. Te noći, pre 27 godina, s njim je bio i Hoakin.

"Osećam se kao da sam u gotovo svakom svom filmu u kojem sam glumio imao vezu sa Riverom"... I mislim da smo svi osetili njegovo prisustvo u našim životima na brojne načine", rekao je slavni glumac, prenosi "Miror".

Hoakin je retko govorio o smrti svog brata, ali je sada odlučio da govori o tome kako je tragična smrt uticala na njegovu porodicu.

HOakin učestvuje i u protestima/Foto: Getty/Tasos Katopodis / Stringer
HOakin učestvuje i u protestima/Foto: Getty/Tasos Katopodis / Stringer

"U to vreme kada smo bili najugroženiji, iznad naših kuća leteli su helikopteri i bilo je onih koji su pokušavali da uđu na naš posed. Svakako, sve to je ometalo moj proces žalosti", iskren je glumac.

Tragična priča porodice Feniks: River je umro u 23. godini, a bio je talentovaniji od Hoakina?

U intervjuu je Hoakin otkrio i da ga je River ohrabrio da nastavi dalje i da ne odustaje od glume. Istakao je i da je njegov brat bio izuzetno talentovan glumac, ali da oni tada toga nisu ni bili svesni.

Embed from Getty Images

River Feniks je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Stand By Me", "Running on Empty", i "My Own Private Idaho".

River Feniks bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a u noći kada se njegov život ugasio bila je i njegova devojka Samanta Matis, koja je prošle godine, nakon 25 godina ćutanja, odlučila da progovori o događajima koji su prethodili njegovoj smrti.

Ona je u ispovesti za "Gardijan" ispričala sve detalje. Te kobne noći, kada je holivudski glumac umro, Samanta, Riverov brat Hoakin Feniks i sestra Rejn uputili su se u noćni klub "Vajper rum" u Los Anđelesu, čiji je vlasnik bio Džoni Dep.

Samanta je rekla da je mislila da će u klubu ostaviti njegovog brata i sestru, a zatim otići kući, ali kad su stigli, on joj je rekao da su tu neki ljudi koji žele da on svira s njima i pitao je da li je u redu da ostane.

"Znala sam da nešto nije u redu, nešto što ne mogu da razumem. Nisam videla da se neko drogira, ali on je bio pod dejstvom nečega i nisam se osećala ugodno zbog toga", ispričala je ona, te odlučila da ostane u klubu.

"Četrdeset pet minuta kasnije bio je mrtav", rekla je i počela da plače.

Embed from Getty Images

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu