Vesti -

"Hari i Megan su neuspeli kraljevski projekat": Presedan koji otvara brojna pitanja FOTO/VIDEO

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl povlače se iz kraljevskog života.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Anwar Hussein
Foto: Getty/Anwar Hussein

Pročitajte još:

Kraljevska porodica razočarana Harijem i Megan: Ne znaju šta da rade FOTO

Vest, koja je juče obišla svet, da Hari i Megan žele da rade i budu finansijski nezavisni, šokirala je Britance ali i kraljicu Elizabetu Drugu.

Ovaj presedan otvara brojna pitanja. Kakav će odnos princ Hari i njegova supruga imati sa kraljevskom porodicom, zašto su se odlučili na ovakav potez, gde će živeti, šta će raditi, ko će brinuti o njihovoj bezbednosti?

O ovoj temi u Jutru Prve TV razgovarali su publicista i politički analitičar Siniša Ljepojević i zamenik glavnog urednika "Nedeljnika" Branko Rosić.

"Sama vest je šok, ali poznavaoci kraljevskih prilika kažu da se to već godinu dana pripremalo izvan očiju javnosti jer je pravljen projekat njihovog finansijskog obezbeđenja. Projekat je pravila Megan Markl sa svojim timom", rekao je Ljepojević.

Britanci nisu prihvatili Megan, kaže Ljepojević, i to iz više razloga.

"Ona je došla iz Amerike, pa Britanci smatraju da ona ne zaslužuje da bude deo kraljevske porodice", istakao je Ljepojević i dodao da se od početka sumnjalo da je reč o nekom projektu, a ne o iskrenoj životnoj drami jer Megan ima mešovito poreklo.

"Majka joj je crnkinja, otac belac, a mlađi brat budućeg kralja trebalo je da vodi računa o bivšim kolonijama, i kad on sa njom putuje, onda je tim ljudima u Africi ona bliža nego jedan beli čovek, ali taj kraljevski projekat nije uspeo", rekao je Siniša Ljepojević.

"Princ Hari je žrtva iz nehata koji je na početku imao imidž buntovnika i bio je suprotan bratu, pa je onda pokazao da je dečko kao i svi drugi, čovek od krvi i mesa", smatra urednik "Nedeljnika" Branko Rosić.

Više o ovoj temi pogledajte u video-snimku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu