Kako je Frenk Sinatra postao "kum" najpoznatijeg crtanog psa

Nakon što se 1969. godine pojavio, Skubi Du je brzo postao jedan od najpopularnijih likova iz crtanih filmova svih vremena. Sve je to zahvaljujući Frenku Sinatri. Ovaj crtani film je kasnije "izrodio" i brojne TV emisije, filmove, igračke i mnoge druge stvari.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

10:32

Kako je Frenk Sinatra postao
Foto: gettyimages/Emma McIntyre,Staff

Veliki pas bio je gotovo puki sporedni lik u seriji koja je trebalo da se zove "Misterije pet".

Radilo se o pet tinejdžera koji su putovali svirajući muziku i rešavajući misterije.

Što se tiče Skubijevog lika, njegovo ime je bilo "Previše", svirao je bongo i nigde nije išao bez kape i naočara za sunce, piše sajt Listverse.

Međutim, ljudi u CBS-u nisu bili previše oduševljeni. Nakon što su pogledali kako likovi izgledaju, zaključili su da bi serija bila previše strašna za decu.
Foto: gettyimages, Hulton Archive, Staff
Stvari nisu izgledale dobro za crtani film kompanije Hanna-Barbera. Upravo tada je Frenk Sinatra "stupio na scenu".

Dok je leteo za Los Anđeles, urednik dečijeg programa CBS-a Fred Silverman slušao je Sinatrinu obradu pesme "Stranci u noći". Na kraju pesme, Sinatra počinje da improvizuje, pevajući besmislice poput "dubi-dubi-du".

Silverman je iznenada shvatio da je ime psa Skubi Du, i da će postati zvezda serijala. Vratio se u sedište CBS-a i prodao studiju svoju novu ideju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: