- Vesti -

Novogodišnje čestitke ponovo u modi: Napisane papirne čestitke mnogo duže traju i čuvaju se

Novogodišnjim čestitkama se svi raduju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/arenaphotouk
Foto: Depositphotos/arenaphotouk

Novogodišnje čestitke dugo niko nije kupovao ni pisao, a sada su naglo opet tražene.

"Dnevno prodam i do 300, a nisam sam koji prodaje", rekao je Tanjugu ulični prodavač novogodišnjih ukrasa i čestitki na Skveru omladine u Jagodini Dobrica Nikolić.

"Kupci su i stari i mladi, ali sam iznenađen, jer ih više kupuju mladi, za koje tvrdimo da ništa niti pišu niti čitaju ako nije SMS i onlajn", rekao je Nikolić.

Juče je jedna devojčica, posle dugog biranja, sa drugaricom kupila 24 čestitke, jedan Kragujevčanin, kako je sam rekao, kupio je 122 komada.

Sa setom, jedna gospođa, kraj štanda za prodaju čestitki kaže da se seća godina kada su poštari u ovo doba godine nosili pune trobe čestitki i žurili da ih uruče pre Nove godine onima kojima su nosile lepe želje od dragih osoba, rodbine i prijatelja.

Napisane papirne čestitke mnogo duže traju i čuvaju se duže nego SMS poruke, koje se obično brišu posle Nove godine, tvrdi ona.

Na štandu Nikolića i njegovih kolega prodavaca cena čestitki je od deset dinara, za one obične sa Deda Mrazom u crvenom kaputu i s dugom belom bradom i punom torbom poklona, do 200 dinara, koliko koštaju one luksuzne koje se šalju u koverti, kažu prodavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu