Ovo je kraljici najgora godina: Brojni skandali i svađe pratili su kraljevsku porodicu

Nakonšto je objavljeno da će princ Filip Božić provesti u bolnici, britanski mediji su se raspisali o tome kako je protekla godina bila jedna od najgorih ikad.

Život

Izvor: B92

Subota, 21.12.2019.

12:23

Ovo je kraljici najgora godina: Brojni skandali i svađe pratili su kraljevsku porodicu
Foto: Gettyimages/Chris Jackson / Staff

"Daily Mirror" piše da je ovo najgora godina Elizabete II od one kada su se razveli princ Čarls i princeza Dajana. Proteklu godinu na britanskom dvoru su obeležile svađe i skandali, a jedan od najgorih u istoriji mogao bi da bude onaj u kome je glavni akter princ Endru.

Njega je Virdžinija Roberts optužila da ju je seksualno iskorišćavao dok je bila maloletna, a sam Endru se ukopao intervjuom koji je dao BBC-ju. Princ je dao ostavku na sve kraljevske dužnosti, njegova kancelarija je izbačena iz Bakingemske palate, a zbog skandala nije bio ni na zabavi povodom veridbe njegove ćerke Beatris.

Godinu iza nas obeležila je i svađa prinčeva Harija i Vilijema koji su u lošim odnosima otkako se Hari oženio američkom glumicom Megan Markle, podseća index.hr. Hari je ove godine priznao da stvari između njega i brata nisu najbolje, a njegova se supruga požalila da je mediji zlostavljaju otkako se udala u kraljevskoj porodici.

Na kraju godine u bolnici je završio 98-godišnji princ Filip pa će kraljica praznike provesti bez supruga. Megan i Hari odbili su da provedu Božić sa ostatkom porodice pa se trenutno sa sinom Arčijem nalaze u Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: