Greta Tunberg ide na odmor: "Morate da se odmorite. Ne možete ovo stalno da radite"

Mlada klimatska aktivistkinja Greta Tunberg, koja je prošlu godinu provela obilazeći neumorno planetu u borbi protiv klimatskih promena, priznala je da joj je potreban odmor.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2019.

14:21

Greta Tunberg ide na odmor:
Foto: Getty/Pablo Blazquez Dominguez

Da bi "probudila" svetske lidere i upozorila javnost na opasnost od klimatskih promena, putovala je automobilom, vozom, jedrila je, ali nije htela da koristi avion zbog velikih emisija štetnih gasova.

Nakon putovanja s jednog samita o klimi na drugi priznala je da joj treba odmor, prenosi britanski Independent.

Proglašena je Tajmovom ličnošću godine, a nedugo nakon toga se pridružila hiljadama studenata na severu Italije, u Torinu, kako bi naterali vladu da radi više po pitanju emisija štetnih gasova.

Tamo je stigla vozom i automobilom. U Evropu je pak stigla nekoliko dana ranije, i to brodom, a prethodno je mesecima vodila kampanje za klimu u SAD, javlja Rojters.

"Biću kod kuće za Božić i onda ću uzeti odmor tokom praznika. Morate da se odmorite. Ne možete ovo stalno da radite", rekla je ona, dodajući da ne zna koliko dugo će se odmarati, ali ne predugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: