Vajnstin pušten uz kauciju od dva miliona dolara: Ušao u sudnicu uz pomoć šetalice

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin pristao je da ponudi dodatno osiguranje da neće pobeći zbog slučaja seksualnog napada, koji su njujorški tužioci pokrenuli protiv njega, nakon što su pokušali da povećaju kauciju pošto on navodno nije nosio uređaj za elektronski nadzor.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.12.2019.

18:28

Vajnstin pušten uz kauciju od dva miliona dolara: Ušao u sudnicu uz pomoć šetalice
Foto: Gettyimages/ David Dee Delgado / Stringer

Tužioci su zatražili kauciju od pet miliona dolara za bivšeg holivudskog producenta, a ne prvobitnih milion dolara, ali je sudija Džejms Burk iz Vrhovnog suda na Menhetnu pristao da pusti Vajnstina uz kauciju od dva miliona dolara, preneo je Rojters.

Vajnstin (67) je koristio šetalicu da uđe u sudnicu. Njegova advokatica Dona Rotuno rekla je da ga sutra očekuje operacija leđa. Suđenje je zakazano za 6. januar 2020, a Vajnstin bi mogao da se suoči s doživotnom kaznom zatvora ukoliko bude osuđen.
Foto: Gettyimages/David Dee Delgado / Stringer
Vajnstin se izjasnio da nije kriv po optužnici da je seksualno napao dve žene, jednu 2006. i drugu 2013. godine. On je, takođe, negirao navode za nedolično seksualno ponašanje prema oko 70 žena decenijama unazad, rekavši da je došlo do kontakta uz saglasnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: