Siniša Mali: Za to niko ne može da te pripremi, tada razmišljam samo o sledećoj krivini

Ministar finansija Siniša Mali otvorio je dušu u intervjuu za TV Prava i rekao da posle teških sastanaka voli da sluša muziku u kolima i to uglavnom pesme Riblje čorbe i Bijelog dugmeta.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

09:30

Siniša Mali: Za to niko ne može da te pripremi, tada razmišljam samo o sledećoj krivini
Foto: Printscreen TV Prva

"To bude glasno. Mora da se napravi ravnoteža. I onda kada imaš teške razgovore, negde moraš da izbaciš tu energiju. Ako nije domaća muzika, onda je to nešto iz moje mladosti, hard-kor ili pank", rekao je Mali.

Mali je pričao o pripremama za maraton, te podsetio da je trčao na onom u Berlinu.

"Imao sam samo jedan cilj u Berlinu, a to je da trčim ispod 4 sata i 30 minuta, i to sam ostvario. Bilo je super", objasnio je Mali.

Otkrio je i da trči svakog vikenda, kao i da se redovno priprema za trke u kojima učestvuje.

"Međutim, ima jedna stvar... Niko ne može da te pripremi da trčiš 42 kilometra... Tu je stvar u glavi. Treba trčati četiri i po sata. Trudim da se opustim i da me nosi ona publika koja nas gleda, bodri, daje nam energiju. Tada razmišljam samo o sledećoj krivini. Nikada ne treba misliti o tome da je cilj previše udaljen, onda čovek pomišlja da odustane. Maraton je borba sa samim sobom, nema rezultata, pa da kažeš bolji sam od ovog ili onog, jednostavno pokušavaš da prevaziđeš svoj rezultat u odnosu na prošli maraton i da ostvariš cilj koji ne može da ostvari mnogo ljudi. Jedna prednost trčanja je zdrav život, a druga relaksacija", istakao je Mali.

Često, kaže, ide i u teretanu u kako o bi prisustvovao treningu svoje dece, ali neretko i da bi i sam trenirao s njima.

"Oduvek se bavim sportom. Trenirao sam plivanje, tenis, atletiku, karate, gimnastiku, a od pre nekoliko godina sam počeo da trčim. Tako vaspitavam i svoju decu. Tri puta nedeljno idu na gimnastiku, a vikendom eventualno na neko plivanje", podvukao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: