Glumice krase Pirelijev kalendar za 2020. godinu: Tumačile čuvenu Šekspirovu Juliju FOTO

Dugo iščekivano predstavljanje Pirelijevog kalendara za 2020. godinu pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak u Veroni, gde je Šekspir smestio radnju svoje tragedije koja govori o nesrećnoj ljubavi između Romea i Julije.

Život

Izvor: B92, Hina, Reuters, N1

Sreda, 04.12.2019.

16:00

Glumice krase Pirelijev kalendar za 2020. godinu: Tumačile čuvenu Šekspirovu Juliju FOTO
Foto: Tanjug/AP/Photo/Antonio Calanni

Fotograf Paolo Roversi još u maju je fotografisao devet svetski poznatih dama: šest glumica, od kojih su tri Britanke: Kler Foj, Mia Goti Ema Votson, tri Amerikanke: Indija Mur, Jara Šahidi i Kristen Stjuart, a tu su i dve pevačice, Kris Li iz Kine i Rozalija iz Španije, kao i francusko-italijanska umetnica Stela Roversi.

One na fotografijama Pirelijevog kalendara za 2020. predstavljaju tragičnu Šekspirovu junakinju Juliju.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvezdama o kojima se danas najviše govori kao o Juliji novog doba. Kler Foj, koja je igrala kraljicu Elizabetu II u Netfliksovoj seriji "Kruna", o saradnji s Roversijem je za vreme snimanja kalendara rekla: "Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Šekspirove junakinje".

Ema Votson je rekla kako je Roversi neko s kim je oduvek želela da sarađuje i da njegove fotografije izgledaju poput umetničkih dela. Paolo Roversi je svoje modele fotografisao u srednjovekovnim enterijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga majskog vikenda. Svaka od njegovih izabranica interpretirala je ulogu Julije kroz lične emocije, umetničke forme, ličnost i shvatanje, rekli su iz Pirelija. "Ja još tražim svoju Juliju i tražiću je čitav život... jer Julija je san", komentarisao je Roversi svoj rad na kalendaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: