Molitve za Albaniju širom sveta: Hoće li biti poziva za pomoć i Grčkoj?

Veliki broj korisnika iskoristio je društvene mreže kako bi izrazio solidarnost sa žrtvama i povređenima nakon razornih potresa u Albaniji.

Život

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2019.

10:20

Molitve za Albaniju širom sveta: Hoće li biti poziva za pomoć i Grčkoj?
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Molitve šalju univerzalnim obeležjem #PrayforAlbanija, koji su iskoristili stanovnici i mediji širom planete, a naročito Albanci koji su se obrali van svoje domovine. Hešteg #Albania je trenutno među najkorišćenijim na području Beograda, odnosno u takozvanom "trendingu" je.

Poznata američka novinarka Kejti Kurik takođe je svoje pratioce izvestila o katastrofi. Prema poslednjim informacijama, najmanje 20 ljudi izgubilo je život, a više od 600 je povređeno.

Ljudske žrtve pogodile su svet, a nisu zaboravljeni ni čovekovi četvoronožni prijatelji koji su takođe na svojoj koži osetili nesreću. Ni na slike njihovog izabljivanja ljubitelji nisu ostali nemi. I životinje su bile te koje su spasavale, to jest zabeležen je i trenutak službenog psa koji traži nestale u ruševinama.

Inače, Grčku je jutros pogodio zemljotres jačine 6,1 stepen Rihtera, javlja EMSC. Snažan zemljotres, jačine 6,4 stepena u utorak pogodio Albaniju. Nešto slabiji BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: