Posle kraha u Velikoj Britaniji, poznati kuvar otvara restorane na Baliju i u Bangkoku

Šest meseci nakon što je u Velikoj Britaniji bio prisiljen da zatvori 22 od ukupno 25 restorana, poznati kuvar Džejmi Oliver otvara nekoliko novih objekata van Velike Britanije.

Život

Izvor: B92

Subota, 23.11.2019.

10:07

Posle kraha u Velikoj Britaniji, poznati kuvar otvara restorane na Baliju i u Bangkoku
Foto: Gettyimages/ John Phillips / Stringer

Prema pisanjima stranih medija, Džejmi će do kraja novembra na Baliju i u Bangkoku otvoriti dva nova restorana pod nazivom "Kuhinja Džejmija Olivera". Restorani će biti otvoreni u prostorima u kojima su dosad bili njegovi objekti sa italijanskom kuhinjom. Osim toga, "goli kuvar" planira da pokrene i međunarodnu franšizu i da do kraja 2020. otvori 21 novi restoran.

Inače, Džejmi je restorane u Britaniji morao da zatvori u maju ove godine, pri čemu je hiljade ljudi ostalo bez posla. Tada je rekao da je očajan i tužan zbog kraha biznisa, piše klix.ba. Uprkos tome što su britanski restorani, uključujući i Džejmijev lanac italijanskih restorana, zatvoreni, oni van države nastavili su da funkcionišu. Danas, na 27 svetskih tržišta poseduje 70 restorana, koji funkcionišu kao franšize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: