Ženska dominacija: Lizo pretekla i Bijonse i Tejlor Svift

Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za muzičke nagrade Gremi, uključujući i one u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim u sredu. Ona je nominovana za album godine sa numerom "Cuz I Love You", za pesmu i ploču godine nominovan je njen hit "Truth hurts", a nominovana je i za najboljeg novog umetnika.

Život

Izvor: B92, Nedeljnik

Četvrtak, 21.11.2019.

11:32

Ženska dominacija: Lizo pretekla i Bijonse i Tejlor Svift
Foto: GettyImages / Emma McIntyre

Drugi novi umetnici dominirali su na nominacijama za nagrade Gremi, Bili Ajliš i Lil Nas X dobli su po šest nominacija. Pevačica i tekstopisac Ajliš takođe je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta umetnica (17) najmlađa u istoriji Gremija koja je to postigla.

Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije, uključujući i onu za album i za ploču godine za "Old Town Road" duetom sa Bilijem Rej Sajrusom.

Za album godine se takmiče "Cuz I Love You" od Lizo, "When We All Fall Asleep", "Where Do We Go" od Eliš, "7" od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.

Pevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, među kojima za pesmu godine s numerom "Lover", a Bijonse, koja je isključena iz vodeće tri kategorije, ima četiri nominacije. Pevačice su pretekle pevače po broju objavljenih nominacijama, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pesmu godine.

Muzičarke takođe predvode u kategoriji za najboljeg mladog umetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije između žena i muškaraca jednako raspoređene.

Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Anđelesu 26. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: