- Vesti -

Poznati muzičar menja pravac: Vera ga je preobratila, okreće se operi FOTO/VIDEO

Američki reper Kanje Vest objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu, kao i da će njegova sledeća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a biće izvedena u Los Anđelesu 24. novembra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Rich Fury
Foto: Getty/Rich Fury

Reper je tokom vikenda najavio operu u kojoj će nastupiti horska grupa "Sandej servis", koju Kanje predvodi i s kojom je ove godine izveo brojne duhovne hrišćanske pesme.

Operu, koja će biti izvedena u kalifornijskoj dvorani "Holivu boul", režira italijanska konceptualna umetnica Vanesa Bikroft, nekadašnja Vestova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu "Yeezy", a karte su u prodaji od ponedeljka.

Foto: Getty/Rich Fury
Foto: Getty/Rich Fury

Inspiraciju za naziv opere reper je pronašao u vavilonskom vladaru Nabukodonosoru II, s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni vladar poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, što ga nije ometalo u tome da ostane car", rekao je američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim savremenim umetnikom", prenosi Indeks.

Neki smatraju da je povratak pevača veri, o čemu svedoče nova opera, ali i poslednji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu