Zatvor za objavljivanje eksplicitnog sadržaja? "Žene su uvek na meti" VIDEO

Svako ko bude objavljivao snimke intimnih delova tela druge osobe slikanih ispod odeće - ići će u zatvor.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

12:10

Zatvor za objavljivanje eksplicitnog sadržaja?
Foto: depositphoto/roboriginal

Nemačka vlada usvojila je zakon kojim će gledanje pod suknju i zavirivanje u dekolte kroz objektiv ubuduće predstavljati krivično delo.

Koliko bi takav propis sprečio da se i kod nas nečija intima nudi kao na tacni, da li su u Srbiji eksplicitni snimci postali nezaobilazni deo javne scene, dogovaraju li poznati škakljive kadrove s paparacima, ko to radi na estradi i koliko je golotinja zastupljena u svetskom šou-biznisu?

Na ova pitanja odgovarali su u "Jutru" Prve TV novinarka Biljana Obradović, Ljiljana Stanišić, novinarka lista "Kurir", voditeljka Suzana Mančić i jedan od najpoznatijih paparaca kod nas Zoran Buđić Kobra.

Suzana Mančić kaže da joj paparaco fotografije u karijeri nisu prijale.

"Sve ovo o čemu pričamo se odnosi na žene. Nemci ovim zakonom štite žene. Kod nas nije tako", rekla je Suzana.

Ističe da vodi računa o tome kako se oblači u javnosti, ali su se i njoj, kao i većini žena s javne scene, dešavale neprijatne situacije.

"Na promociji mog poslednjeg CD-a dogodila se jedna nezgoda. Bila sam u dugoj haljini koja se tokom koreografije koju sam izvodila otvarala previše, i meni su u momentu sevnule gaćice. To sebi nisam mogla da oprostim", naglasila je Suzana Mančić i istakla da je žena uvek na meti.

"Žene su uvek na meti, šta god da se desi. Ne moraju da budu sa estrade. Žene nisu zaštićene, ni u kom pogledu", istakla je Suzana, s čim su se saglasili i ostali gosti.

Smatraju da je ovaj zakon usvojen u Nemačkoj u službi žena i da takav zakon treba usvojiti i u Srbiji.

Pitali smo i vas u anketi da li podržavate kažnjavanje osoba koje objavljuju tuđe eksplicitne snimke. Većina vas (oko 70 posto) odgovorila je da podržava, dok je manje od 30 posto odgovorilo da ne bi to podržalo.

Opširinije o ovoj temi pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: