- Vesti -

Srpski svetski putnik u "jugiću": Krstari svetom i pomaže ljudima VIDEO

Svi smo se ljutili na Brusa Vilisa kada je u filmu "Umri muški" ismevao našeg "juga".

Izvor: B92
Podeli
Foto: ilustracija depositphoto/paulprescott
Foto: ilustracija depositphoto/paulprescott

I posle više od dve decenije omiljeni jugoslovenski automobil krstariće ponovo Amerikom. U aprilu naredne godine Bečejac Ninoslav Trajković kreće u još jednu avanturu. Posle Afrike, Azije i Australije, "juga" će provozati i po Americi.

Kakav je plan skovao, koje je destinacije na karti obeležio, ali i kakva iskustva ima s dosadašnjih putovanja otkrio je u Jutru Prve TV.

Ninoslav putuje svetom u jugu, a svoja putovanja koristi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Obišao je 4 kontinenta u 3 avanture, a poslednja je bila Australija. Od preostalog novca od sponzora kupio je 10 tablet računara Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Bratstvo" u Bečeju.

"Svako moje putovanje je humanitarnog karaktera. Sa prvog putovanja do Mongolije donirao sam novac za azil pasa, drugo putovanje je bilo do Afričkog kontinenta, a novac sam donirao za lečenje jedne stanovnice Bečeja koja je bolovala od raka kičme, i sada treće putovanje do Australije, koje je obezbedilo pomoć đacima škole Bratstvo u Bečeju", rekao je Ninoslav.

On ističe da nije lako organizovati ovakav vid putovanja, ali i da nesebično uživa u ovim avanturama koje nekada nisu bezbedne.

"Moja logistika počinje od 1. decembra i traje sve do 20. aprila, kada upalim juga i krenem na put", rekao je Ninoslav, koji već tri godine unazad kreće na avanturu istog datuma.

Opširnije o ovoj temi i ovom humanom čoveku pogledajte u video-snimku.

strana 1 od 114 idi na stranu