170 predmeta legendarnog frontmena grupe Prodidži prodato za skoro pola miliona

Odeća, nameštaj i muzičke nagrade koji su pripadali pokojnom pevaču grupe Prodidži (The Prodigy) Kitu Flintu prodati su na aukciji za skoro 450.000 dolara, osam meseci nakon smrti muzičara.

Život

Izvor: SRNA

Petak, 08.11.2019.

19:00

170 predmeta legendarnog frontmena grupe Prodidži prodato za skoro pola miliona
Foto: GettyImages / Stefan Gosatti

Aukcijska kuća "Čefins" saopštila je da je na aukciji ponuđeno oko 170 predmeta, kako bi se pomoglo izmirivanje obaveza imovine. U saopštenju se navodi da je aukcija održana u četvrtak uveče i da je sakupljena suma prevazišla sva očekivanja.

"Vladala je velika zainteresovanost za sve predmete i zadovoljni smo što smo dostigli tu sumu u korist imovine", dodaje se u saopštenju na Tviteru.

Tri MTV muzičke nagrade, koje je Flint dobio krajem devedesetih godina prošlog veka, prodate su za 16.000 funti, a za 8.500 funti krevet napravljen od hrastovine i čelika, u čijoj je izradi, navodno, učestvovao i muzičar.
Foto: GettyImages / Jo Hale
Ikona britanskog rejv pokreta devedesetih godina prošlog veka, koji je otpevao hitove kao što su "Firestarter" i "Breed", u martu je pronađen mrtav u svojoj kući u Engleskoj. Istragom je utvrđeno da je smrt nastupila vešanjem nakon korišćenja narkotika, ali nema dovoljno dokaza da se zvanično okarakteriše kao samoubistvo.

Flint je bio prepoznatljiv uglavnom po našminkanim očima i drečavo obojenoj kosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: