- Vesti -

170 predmeta legendarnog frontmena grupe Prodidži prodato za skoro pola miliona

Odeća, nameštaj i muzičke nagrade koji su pripadali pokojnom pevaču grupe Prodidži (The Prodigy) Kitu Flintu prodati su na aukciji za skoro 450.000 dolara, osam meseci nakon smrti muzičara.

Izvor: SRNA
Podeli
Foto: GettyImages / Stefan Gosatti
Foto: GettyImages / Stefan Gosatti

Aukcijska kuća "Čefins" saopštila je da je na aukciji ponuđeno oko 170 predmeta, kako bi se pomoglo izmirivanje obaveza imovine. U saopštenju se navodi da je aukcija održana u četvrtak uveče i da je sakupljena suma prevazišla sva očekivanja.

"Vladala je velika zainteresovanost za sve predmete i zadovoljni smo što smo dostigli tu sumu u korist imovine", dodaje se u saopštenju na Tviteru.

Tri MTV muzičke nagrade, koje je Flint dobio krajem devedesetih godina prošlog veka, prodate su za 16.000 funti, a za 8.500 funti krevet napravljen od hrastovine i čelika, u čijoj je izradi, navodno, učestvovao i muzičar.

Foto: GettyImages / Jo Hale
Foto: GettyImages / Jo Hale

Ikona britanskog rejv pokreta devedesetih godina prošlog veka, koji je otpevao hitove kao što su "Firestarter" i "Breed", u martu je pronađen mrtav u svojoj kući u Engleskoj. Istragom je utvrđeno da je smrt nastupila vešanjem nakon korišćenja narkotika, ali nema dovoljno dokaza da se zvanično okarakteriše kao samoubistvo.

Flint je bio prepoznatljiv uglavnom po našminkanim očima i drečavo obojenoj kosi.

strana 1 od 114 idi na stranu