Bizaran poziv sveštenika vernicima: "Dođite, ne čekajte da vas neko dovede!"

Sveštenik Filip Boaje, poznat po nesvakidašnjim akcijama, pozvao je vernike svoje parohije u centralnom delu Francuske da dolaze na nedeljnu misu plakatom na kojem piše: "Dođite na misu, ne čekajte da vas neko dovede", sa fotografijom četiri grobara koji u crkvu unose kovčeg.

Život

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

17:17

Bizaran poziv sveštenika vernicima:
Foto: depositphoto/Buurserstraat38

Plakat je okačio sam sveštenik na ulazna vrata crkve, kako bi privukao vernike mesta Sen-Flur u planinskom području Overnja, jer je svestan da vernici ne idu nedeljom na misu kao nekada.

Boaje, koji nije jedan od konzervativnih sveštenika, poziva vernike na misi da razmišljaju o svetu i odlasku u crkvu jer smatra da neki idu u crkvu kao u supermarket na kupovinu.

"Cilj je da pozovem vernike da dođu na misu, ali ne kao nešto što postaje navika, kao što je odlazak u supermarket. Neki možda smatraju da je moj poziv neobičan, smešan i drzak jer ljudi ne govore lako o smrti, a ja mislim sasvim suprotno", rekao je Boaje.

Sveštenik je rekao da je za vernike smrt postala više društveni nego verski događaj i dodao da tom fotografijom poziva vernike da razmisle šta mogu da učine tokom svog hrišćanskog života.

Boaje je dodao da je njegov poziv urodio plodom jer su vernici počeli da idu na misu, neki su pomalo šokirani, neki radoznali, ali je rekao da je važno da dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: