"Ukusan je Pantelija": Crne udovice, sanduci i grobari na 10. Grobarijadi u Požarevcu VIDEO

Tradicionalna požarevačaka Grobarijada održana je proteklog vikenda, po deseti put. I ove godine, manifestacija je okupila oko 250 predstavnika pogrebnih preduzeća iz celog regiona.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

18:36

Foto: Printscreen / Prva TV

Kada vidite crne udovice, sanduke i grobare, sigurno biste pomislili da ste došli na sahranu.

Oni, međutim, koji u ovo vreme u Požarevac dolaze godinama unazad kažu da je to "nešto nezamislivo, nešto što samo Drnda može da organizuje".

A Drnda je Radiša Mihajlović, jedan od najpoznatijih pogrebnika na Balkanu i osnivač požarevačke Grobarijade, koji je ovogodišnjom manifestacijom obeležio svoj odlazak u penziju.

"Ja sam zavoleo taj posao, iako nisam nikada očekivao da ću to da radim. Ja sam mašinbravar, po zanatu, kao i Tito, možda sam zato i uspeo", kaže Mihajlović, koji se nada da će ga sin, koji je posao nedavno nasledio, nadmašiti.

Gosti Grobarijade bili su u prilici da uživaju u jelovniku sastavljenom po ugledu na kultni film "Maratonci trče počasni krug", pa se tako, između ostalog, na trpezi našlo Pantelijino pečenje.

Opširniju priču o požarevačkoj Grobarijadi pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: