Glumica o poslednjim danima: "Rekli su mi da se pripremim za smrt"

Skoro godinu dana od kako joj je dijagnostikovana multipla skleroza glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

Život

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

09:12

Glumica o poslednjim danima:
Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer

"Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osećam se sve gore i gore", rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizovao Time 100.

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemioterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

"Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemioterapiju? Pa nemam rak", rekla je Selma Bler, koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemioterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.
Foto: Gett/Craig Barritt / Stringer
Dodaje da je odmah osetila olakšanje.

"Lekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu, koji je rekao da želi da me kremiraju", rekla je ova glumica, prenosi "Pipl" (People).

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemioterapije, ali da joj to što je nema ne smeta mnogo.

"Važno mi je samo da sam što duže mogu pored svog sina", zaključila je.
Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: