"Tihi sat" za kupce: Kupovina bez buke i muzike

"Countdown", vodeći novozelandski trgovački lanac, uvodi "tihi sat" za kupce kojima smeta muzika, jaka svetla i druga buka, objavila je ta kompanija.

Život

Izvor: B92, Hina, N1

Četvrtak, 10.10.2019.

08:40

Foto: depositphoto/ArturVerkhovetskiy

Između 14.30 i 15.30, svake srede sve 184 poslovnice utišaće muziku i isključiti obaveštenja preko razglasa, ublažiti rasvetu i neće puniti police, objavio je "Countdown".

Akciju je predložilo Udruženje za podršku osobama sa autizmom i već je testirana u nekim poslovnicama tokom godine.

Izvršni direktor udruženja Dejn Dugan rekao je da je nevidljiva priroda autizma otežala da se osveste teškoće sa kojima se ti ljudi suočavaju u svakodnevnom životu.

Kiri Hanifin, direktor "Countdown-a", kaže: "Naše starije stranke čini se da takođe uživaju u tihom satu kao i mnogi drugi Novozelanđani za koje je kupovina pomalo stresna i sada mogu da posete prodavnice u mirnije vreme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: