Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga

Nagrađivana svestrana umetnica Dajen Kerol preminula je u 84. godini, potvrdila je porodica američke glumice i pevačice.

Život

Izvor: B92, RTS

Petak, 04.10.2019.

20:00

Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga
Foto: Getty/Mark Davis

Nominovana je za Oskara, a slavu je stekla kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Glumičina ćerka Suzan Kej rekla je medijima da je njena majka preminula u petak u Los Anđelesu od raka, prenosi AP.

Tokom svoje duge karijere, Kerolova je nagrađena Tonijem za mjuzikl No Strings, a za Oskara je bila nominovana za ulogu u filmu Klodin.

Dajen Kerol je, ipak, možda najpoznatija po ulozi u seriji u kojoj je igrala Džuliju Bejker, bolničarku čiji je muž poginuo u Vijetnamu, a koja je emitovana od 1968. do 1971. godine.

Zahvaljujući seriji Džulija, Kerolova će ostati upamćena kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: