Tužila čuvenog oskarovca za zlostavljanje: Ima snimke da to i dokaže, traži 12 miliona

Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta de Nira, tužila je slavnog glumca za navodnu "seksualnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje", a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 04.10.2019.

12:45

Tužila čuvenog oskarovca za zlostavljanje: Ima snimke da to i dokaže, traži 12 miliona
Al Paæino i Rober de Niro/Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

Robinsonova tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao "seksualno eksplicitne komentare" i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi CBS.

Robinsonova navodi da više nije mogla da izdrži "neprijateljsko radno okruženje" i da je preko branioca obavestila De Nira i kompaniju Čenel prodakšns da razmišlja o tužbi za diskriminaciju.
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff
Tvrdi i da je glumac činio "neželjene fizičke kontakte" i seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da ju je ponižavao dodeljivanjem "stereotipno ženskih dužnosti", kao što su kućni poslovi.

Robinson kaže i da joj je De Niro pretio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija Čenel prodakšns osveta. Ona je podnela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.
Foto: Getty/Allen Berezovsky / Stringer
Robinsonova je u tužbi opisana kao "nelojalan zaposlenik" i optužena da je "više puta i metodično" zloupotrebljava De Nirovo poverenje radi pronevere sredstava, prenosi Internešenel.

U tužbi se navodi i da je ona gledala Netfliks dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajuci 55 epizoda "Prijatelja". Robinsonova je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: