- Vesti -

Načelnik opštine "propisao" sreću: Stanovnicima zabranio negativne emocije

Načelnik opštine na zapadu Francuske uredbom je propisao stanovnicima da treba da "budu veseli" nedelju dana u oktobru u vreme lokalnog festivala u kojem je zabranjeno čitanje knjiga i priča sa nesrećnim završetkom i slušanje tužne muzike.

Izvor: B92, Hina, N1
Podeli
Foto: depositphoto/ArturVerkhovetskiy
Foto: depositphoto/ArturVerkhovetskiy

Fredi Rifo, nestranački načelnik opštine Esar-an-Bokaž, koja ima 9.000 stanovnika, objavio je "službenu gradsku odluku" kojom će se od 5. do 11. oktobra održati prvi muzički festival "Radosnog grada".

"Uzevši u obzir brzinu kojom se negativne emocije šire i razaraju", a što donosi "povećanu opasnost za rast lošeg raspoloženja sa dolaskom jeseni i smanjenjem broja sunčanih dana", pozvao je stanovnike "da na svoju teritoriju ne prime nikoga ko bi mogao da poremeti izražavanje radosnih osećanja".

Odlukom od 13. septembra "zabranuje se emitovanje muzike koja bi mogla da zvuči deprimirajuće ili tužno, filmova, priča ili knjiga koje nemaju srećan završetak". Stanovnike je pozvao da "proizvode endorfin, hormon sreće, tako što će se smejati najmanje tri puta na dan".

Fredi Rifo koji pola radnog vremena radi u informatičkom sektoru, objasnio je da je u zemlji "previše sumornog raspoloženja", pa je njegova uredba doprinos nastojanju da se "probudi duh radosti" u komercijalnoj delatnosti i stanovništvu njegove opštine.

strana 1 od 118 idi na stranu