San srpske gorštakinje je da trči oko Mon Blana: "Najteže je kad idem u šumu po drva" VIDEO

Tridesetogodišnja Dragana Obradović iz sela Savković kod Ljubovije život na 1000 metara nadmorske visine ne bi zamenila ni za šta na svetu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

16:32

San srpske gorštakinje je da trči oko Mon Blana:
Foto: Printscreen TV Prva

Na obroncima planine Bobije Dragana živi sa majkom i radi teške fizičke poslove od kojih zarađuju za život. Život gorštakinje odabrala je sama, a sa planine silazi samo kada treba da trči ultramaratone.

"Najteže je to kad treba da idem u šumu da spremam drva za ogrev za zimu, kada znaš da moraš da ideš sam. Nema nikog drugog da dođe da vam pomogne", rekla je ona za TV Prvu.

Obrađuje nekoliko hektara zemlje, održava malinjake, zasade kupina, brine o ovcama, svinjama, kravama...

"Dan mi počne još u pet-šest sati, imamo stoku koja treba da se nahrani. Kada krene proleće, kreću i poljski radovi", objašnjava i dodaje da joj život gorštakinje ne pada teško čak ni kada smetovi dostignu dva metra.

Više pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: