"Oskari se danas kupuju": Glumica otkrila šta se krije iza dodele prestižnih priznanja

Glumica je odlučila da progovori o nečemu što mnogi znaju, ali o tome ćute.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

08:19

Foto: Gettyimages/Brian de Rivera Simon

Glumica Suzan Sarandon, koja je na filmskom festivalu u Torontu predstavila svoj najnoviji film, kritikovala je kulturu dodele Oskara, koji se danas više nego ikada kupuju višemesečnim lobiranjem i novcem.

"Bila sam pet puta nominovana i jednom sam osvojila Oskara, ali u to vreme za to nije morao da se troši novac", rekla je glumica, koja je vrednu nagradu osvojila za ulogu sestre Helen u filmu "Odlazak u smrt" ("Dead Man Walking") iz 1995.

"Tako nešto danas više ne bi bilo moguće", dodala je glumica.

Osudila je kampanje lobiranja koje se vode i po šest meseci pre svečane dodele zlatnih statua i uključuju svečane prijeme i projekcije za VIP goste i druge uticajne ljude.

Suzan Sarandon je to rekla drugog dana Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, najvećeg takvog festivala u Severnoj Americi, koji traje do 15. septembra, piše Index.hr. Film "Blackbird", u kojem igra ulogu majke u terminalnoj fazi bolesti i koja želi eutanaziju, bio je prikazan pretpremijerno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: