- Vesti -

Princeza pre smrti htela u London: Zbog ovoga je ostala u Parizu, gde je i poginula

Sutra se navršava tačno 22 godine od kako je poginula princeza Dajana, prva supruga Čarlsa, princa od Velsa i najstarijeg sina i naslednika kraljice Elizabete Druge.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Getty/Tim Graham
Foto: Getty/Tim Graham

Iako nije među živima više od dve decenije i dalje je jedna od najvažnijih figura britanske kraljevske porodice. Ovih dana mediji su prepuni tekstova o životu i smrti tragično preminule princeze, a u jednom od njih mediji su prepričali njen poslednji razgovor sa bivšim batlerom Polom Barelom, koji je medijima otkrio da je princeza morala da ode u Pariz pre nego što se vratila u London.

Princeza mu je rekla da jedva čeka da se vrati kući nakon krstarenja sa Dodijem al Fajedom, tadašnjim partnerom. Princeza je batleru i prijatelju rekla da je na jugu Francuske prevruće, a u brodu je previše hladno. Spomenula mu je poklone koje je dobila od Fajeda, među kojima su bili ogrlica, sat i narukvica. Barel joj je rekao da će je Fajed sigurno uskoro zaprositi, a ona mu je rekla da je predivan prema njoj.

Foto: Getty/Langevin Jacques
Foto: Getty/Langevin Jacques

Dajana, s druge strane, nije želela da ide u Pariz i htela je da ide kući u London. Ipak, morala je jer su putovali privatnim avionom Fajedove porodice. Dodi je morao da svrati u Pariz da završi neki posao za svog oca, pa su Dajana i on odlučili da provedu nekoliko dana u Parizu. Dajana je razvodom od princa izgubila kraljevsko osiguranje pa nije mogla sama da se vrati u Englesku, nego je morala da čeka Dodija.

Princeza Dajana poginula je 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, kada je crni mercedes velikom brzinom udario u trinaesti potporni stub pariskog tunela Pont de l'Alma.

Foto: Getty/Tim Graham
Foto: Getty/Tim Graham

Njen partner Dodi al Fajed i vozač Henri Paul ostali su na mestu mrtvi, a princeza je preminula na putu prema bolnici. Dajana i Dodi poginuli su na putu od hotela "Ric" do Dodijevog stana na Jelisejskim poljima.

Do danas je ostalo nejasno zašto nisu prespavali u hotelu, koji je vlasništvo Dodijeve porodice.

Vesti

Voditeljka uporedila svog kolegu sa gorilom VIDEO

Voditeljka ABS Aleks Hausen vodila je jutarnje vesti sa kolegom Džejsonom Heketom, kada se odjednom, komentarišući segment koji se odnosio na gradski zoološki vrt u Oklahomi, okrenula ka svom kolegi Afro-amerikancu i rekla da gorila liči na njega.

Vesti petak 30.08. 14:30 Komentara: 6
strana 1 od 123 idi na stranu