- Vesti -

Goli biciklisti u vožnji po Filadelfiji: Promocija pozitivnog gledanja na telo FOTO

Oko 3.000 golih biciklista učestvovalo je u godišnjoj akciji "Filadelfijska gola vožnja biciklom" (Philly Naked Bike Ride) u Filadelfiji u SAD, saopštili su organizatori ove manifestacije kojom se promoviše pozitivno gledanje na telo.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: ilustracija depositphoto/vverve
Foto: ilustracija depositphoto/vverve

Biciklisti su se okupili juče u jednom parku u Filadelfiji gde su se skinuli i krenuli u ovogodišnju vožnju. Vožnjom od oko 16 kilometara po gradu obišli su gradske znamenitosti kao što je Hol nezavisnosti i Zvono slobode.

Neki su bili goli, a neki u donjem vešu ili samo sa malo farbe i sjaja na telu. Gola vožnja biciklom organizuje se u cilju promocije pozitivne slike tela, kao i zalaganja za bezbednost biciklista, ali i protestuje zbog zavisnosti od fosilnih goriva.

Oren Rot Ajzenberg koji učestvuje svake godine rekao je da je za njega to kao Božić, i najsrećniji dan u godini.

Foto: ilustracija depositphoto/vverve
Foto: ilustracija depositphoto/vverve

"To je presek najsrećnijeg dana i najvažnije stvari", rekao je on.

Melani i Džejms O'Konor koji su jedno drugo ofarbali raznim bojama učestvuju u vožnji sedmi put. Oni su se sreli prilikom vožnje 2012. godine i od tada su zajedno.

"Slikala sam ga kad smo se upoznali, i sedam godina kasnije i dalje smo goli", rekla je ona.

Filadelfijska gola vožnja biciklom ranije je održavana u septembru, ali je pomerena za avgust jer su se neodeveni učesnici žalili da je hladno.

strana 1 od 123 idi na stranu