Pretio prijatelju da će ga ubiti zbog opklade: "U 5.000 da je Zemlja ravna ploča!"

Kada vam neko zapreti da će da vas ubije i to samostrelom, a još se predstavlja kao vaš prijatelj, to treba da bude i te kako zabrinjavajuće.

Život

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

12:00

Pretio prijatelju da će ga ubiti zbog opklade:
Foto: egal/depositphotos

Opklada dvojice prijatelja, koji su se kladili da li je Zemlja okrugla ili ravna ploča, umalo je pošla po zlu. Naime, jedan je drugome zapretio da će ga ubiti i zbog toga su završili na sudu.

Lui Franc i Džejmi Metju Saderlend tokom večere u jednom gradu na Novom Zelandu svađali su se zbog toga koji je "pravi oblik Zemljine kugle" i tom prilikom su se kladili u 5.000 funti, koje bi trebalo da dobije onaj koji je u pravu.

Saderlend, koji veruje u nauku, smatrao je da je dao dovoljno dobrih argumenata i dokaza da je Zemlja okrugla, pa je očekivao i svoju isplatu. Međutim, kada mu je prijatelj, koji je pobornik brojnih teorija zavera, pa i one da je Zemlja ravna ploča, rekao da i dalje ne misli da treba da mu isplati novac za opkladu, Saderlend se naljutio.

"Ako ne želiš da mi platiš, uzeću svoj samostrel i upucaću i tebe i tvog oca (koji je večerao zajedno s njima), spakovaću vas u gepek i niko te više neće videti", ispričao je Franc na sudu, prenosi Independent.
Foto: egal/depositphotos
Franc, koji je predložio opkladu, na sudu je izjavio da je to uradio u šali, prenosi Independent.

"Hajde da se kladimo u 5.000 funti da sam u pravu da je Zemlja ravna ploča", naveo je Franc u svom svedočenju.

Oni su se kladili još početkom godine, a Franc je rekao da mu je Saderlend u nekoliko navrata tražio novac, koji je ovaj odbijao da isplati.

"Kada vam neko zapreti samostrelom, onda se dobro zabrinete za svoju sigurnost", dodao je Franc.
welcomia/depositphotos
Saderlendov advokt je rekao da je njegov klijent uspeo da "preobrati" svog prijatelja i da je Franc kasnije priznao da ga je ubedio da Zemlja nije ravna ploča.

Sudija je odlučio da odbaci sve optužbe, obrazlažući da nema dovoljno dokaza za nastavak suđenja.

Saderlend se izvinio svom prijatelju, prenois Otago dejli tajms, te se obavezao da više neće insistirati da mu Franc plati za opkladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: