Sud u Meksiku dozvolio rekreativnu upotrebu kokaina za dve osobe

Sud u Meksiku je dozvolio pravo na rekreatvno korišćenje kokaina dvema osobama, što je prvi takav slučaj u ovoj zemlji.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.08.2019.

20:03

Sud u Meksiku dozvolio rekreativnu upotrebu kokaina za dve osobe
Foto: Depositphotos/jkraft5

Kako je saopštila organizacija "Meksiko ujedinjen protiv zločina", sud im je dozvolio da poseduju, nose i koriste kokain, ali ne i da ga prodaju, prenosi BBC.

Organizacija koja se bori za okončanje "rata protiv droge" u Meksiku je tu presudu nazvao "istorijskim korakom". Kako se navodi, odluka mora biti potvrdjena u višem sudu pre stupanja na snagu. Ukoliko bude odobrena, odluka će se odnositi samo na te dve osobe, čiji identiteti nije otkriven.

Jedan zvaničnik izjavio je da su preduzeti koraci ka blokiranju ove sudske odluke, donesene još u maju. On je istakao da bi takvo odobrenje bilo van njegovog zakonskog ovlašćenja. Odluka ne stvara presedan i ne ukida postojeće zakone o zabrani posedovanje kokaina u toj zemji.

Meksiko vodi višedecenijsku borbu sa nasiljem narko-kartela, a u toj zemlji se svake godine dešavaju i hiljade ubistava koje se dovode u vezu sa drogom. Navodi se i da je Vrhovni sud već dozvolio "rekreativno korišćenje marihuane" u pojedinačnim slučajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: