Električni trotineti ovde nisu poželjni, stupila zabrana?

Milano je zabranio rad firmama koje iznajmljuju električne trotinete sve dok se jasnim propisima ne utvrde pravila korišćenja tog prevoznog sredstva, prenose italijanski mediji.

Život

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

12:52

Električni trotineti ovde nisu poželjni, stupila zabrana?
Ilustracija/Foto: Getty/Dan Kitwood / Staff

Odredbom od 4. juna predviđa se da se trotineti mogu voziti u Italiji samo u pešačkim zonama, na pešačkim i biciklističkim stazama, kao i u područjima u kojima je brzina ograničena na 30 km/h.

Traži se od lokalnih vlasti da na vidljivim mestima objave saobraćajna pravila za trotinete, prenosi Hina.

Da li je već odzvonilo električnim trotinetima? "Čovek je najveći faktor rizika"

Prva firma za iznajmljivanje trotineta pojavila se u Milanu u oktobru 2018. godine, a od proleća ove godine počelo je da radi još šest novih, što je trend i u drugim evropskim gradovima. Krajem jula Milano je u pešačkim zonama električnim trotinetima dopuštao brzinu od 6 km/h i zabranio im kretanje po trotoaru, uz kaznu od 26 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: