Longorija i Ferera potpisale pismo solidarnosti nakon masovne pucnjave

Glumice Eva Longorija i Amerika Ferera predvode grupu od više od 150 pisaca, umetnika i lidera koji su uputili javno "pismo solidarnosti" američkim Latinoamerikancima nakon masovne pucnjave u El Pasu i akcije protiv migranata u Misisipiju.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 16.08.2019.

12:30

Longorija i Ferera potpisale pismo solidarnosti nakon masovne pucnjave
Eva Longorija (levo) i Amerika Ferera (desno)/Foto: Getty/Frazer Harrison / Staff

U pismu, koje su danas objavili Njujork tajms i nekoliko novina na španskom jeziku, navodi se da potpisnici stoje uz američke Latinoamerikance koji se "možda osećaju prestravljeno, skrhano i poraženo" zbog napada poput pucnjave u El Pasu, čija meta su bili Hispanoamerikanci, i pucnjave u Gilroju u Kaliforniji.

Skoro 20 Latinoamerikanaca ubijeno je u ta dva napada, podseća Rojters. Meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard nedavno je rekao da je 107 Meksikanaca uhapšeno u američkoj saveznoj državi Misisipi, u okviru akcije američkih imigracionih vlasti u kojoj je privedeno skoro 700 migranata.

Akcija je sprovedena 7. avgusta u sedam poljoprivrednih postrojenja širom države, preneo je Rojters dodajući da su mnoga deca odvojena od roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: