Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2019.

08:29

Novi Live Aid dogodine u Srbiji?
Foto: Getty/Mark Metcalfe / Stringer

Direktor Blagojević mu je tom prilikom izložio svoj koncept potencijalno novog Live Aid-a 13. jula 2020 tačno na 35 godišnjicu slavnog događaja.

"Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno - balkanskoj ruti, a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata i da radni naslov te humanitarne akcije bude 'Home sweet Home'", rekao je on.

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100.000 posetilaca, a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva i poseduje adekvatan aerodrom .
Foto: Nišvill
Srbija , Makedonija , Albanija , Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija, pa i Hrvatska i Mađarska.

Bob se saglasio da njima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

"Obojica smo se saglasili da siromašne zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja. Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno balkanskoj ruti, ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020", izjavio je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: