Glumica na udaru kritika: "Ne volim rat, ali sam patriota"

Indijska glumica Prijanka Čopra je zbog iznošenja stava na društvenoj mreži Tviter optužena da poziva na rat u vreme tenzija Indije i Pakistana.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

14:00

Glumica na udaru kritika:
Foto: Getty/John Sciulli / Stringer

Glumica, koja ima pakistansko poreklo, govorila je nedavno na konferenciji o lepoti "Bjutikon" (Beatycon) u Los Anđelesu, a zbog onoga o čemu je govorila optužili su je da je licemer.

Ona je u februaru na Tviteru napisala: "Jai Hind #IndianArmedForces", što u prevodu znači "živela Indija". Time je dala podršku vojsci Indije.

Tada su tenzije između Indije i Pakistana bile veoma izražene, a bilo je i provokacija koje su vrlo brzo eskalirale.

Nakon što je Prijanka završila izlaganje javila se žena iz publike koja ju je podsetila na tvit iz februara ove godine i rekla:

"Bilo je teško slušati vas dok ste govorili o čovečnosti, jer kao vaša komšinica iz Pakistana znam da ste licemer", rekla je Ajša Malik, koja je ovo i objavila na Tviteru.

"Vi ste Unicefova ambasadorka mira, a podstičete nuklearni rat protiv Pakistana. Ovde nema pobednika", dodala je Ajša Malik, nakon čega joj je oduzet mikrofon. Inače, Čopra je Unicefova ambasadorka dobre volje od 2016. godine. Glumica je ženi iz publike odgovorila da ima mnogo prijatelja u Pakistanu, da ne voli rat, ali da je patriota.

Naime, odnosi dve zemlje su veoma loši nakon što je skoro 40 indijskih vojnika ubijeno u Kašmiru u napadu za koji je odgovornost preuzela teroristička grupa iz Pakistana, prenosi Sky.com

Slavna glumica je tvit objavila u vreme kada je Indija pokrenula vazdušni napad na pakistansku teritoriju nakon čega je usledio kontra napad.

"Imam mnogo prijatelja u Pakistanu, a ja sam iz Indije. Ne sviđa mi se rat, ali sam patriota. Žao mi je ako sam povredila osećanja ljudi koji me vole i koji su me voleli, ali mislim da svi imamo svoj put kojim moramo da idemo", rekla je glumica, te poručila ženi iz publike da ne viče.

"Ovde smo zbog ljubavi. Nemoj da vičeš, nemoj da se sramotiš", rekla je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: