Zabranili mu da putuje zbog prezimena: "Ono je vulgarno i uvredljivo" FOTO

Nakon što je promenio ime, Keni Kenard više ne može da putuje, jer je njegovo novo prezime previše uvredljivo da bi bilo u pasošu, prenose strani mediji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

10:36

Zabranili mu da putuje zbog prezimena:
Foto: depositphoto/david_franklin

Ovaj 33-godišnji Britanac je iz šale promenio svoje prezime u Fu-Kennard pre nekoliko godina, ali se više ne smeje, nakon što mu je rečeno da njegovo novo ime ne može da bude u pasošu.

Iako se tri puta žalio na presudu u vezi sa pasošem, britanska vladina agencija odbila je da promeni svoju odluku, jer bi njegovo prezime "moglo da prouzrokuje uvrede".

"Odlučio sam da promenim prezime u Fu-Kennard pre nekoliko godina", rekao je za "Miror", te dodao:

"Sa vozačkom dozvolom je sve prošlo u redu, pa sam mislio da neće biti problema ni tokom podnošenja zahteva za pasoš, ali sam se prevario", ispričao je Keni. "Odbili su me jer moje ime može da bude uvredljivo ili vulgarno", dodao je.

Nakon toga se žalio, ali su ga odbili i rekli mu da mora da se javi članu parlamenta koji ga predstavlja. Zatim je pisao zastupniku Skotu Menu, ali mu je on odgovorio da su oni nadležni da odbiju takav zahtev.

Keni je šokiran jer ljudi ne shvataju šalu i vide je drugačije, a zbog presude kaže da se oseća kao zatvorenik u svojoj zemlji. Inače, ovo nije prvi put da Keni menja svoje prezime. Kad je napunio 16 godina, postao je Koko Keni, ali kada se priključio vojsci hteo je da ga shvataju ozbiljno, pa je odabrao ozbiljnije ime. Ali posle osam godina vojske odlučio je ponovno da promeniti ime i našali se.

"Život je prekratak da bi bio dosadan", rekao je Keni i dodao da ne želi da menja svoje prezime jer mu se time ograničava sloboda.

"Sviđa mi se Fu-Kennard", zaključio je Keni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: